anzenlever en eendenlever hebben een bedenkelijke reputatie bij het brede publiek. Als doorgewinterde professionals met jaren ervaring in het vak, weten we uiteraard waar die reputatie vandaan komt. Maar bij NIVO-Finess’ hebben we altijd een andere aanpak gehanteerd in ons kweekproces. Met respect voor de dieren die ons voorzien van hoogkwalitatieve foie gras en zonder schadelijke methodes. Een diervriendelijke manier van werken, die uitmondt in een uitmuntende product.

Een kweekfilosofie die het verschilmaakt

Wij geloven rotsvast dat respect voor het dier de hoeksteen moet zijn van ons vak. Zonder respect creëer je geen hoogwaardig eindproduct. Pure smaak komt voort uit een kweekproces dat steunt op zorg en zachtheid. Met aandacht voor het welzijn van de ganzen en eenden.

Onze missie is duidelijk: onze klanten de meest verrukkelijke foie gras-varianten bezorgen die er te vinden zijn. Zonder de gezondheid of het welbevinden van de dieren aan te tasten. Maar hoe doen we dat precies?

1. Een doordachte keuze van kwekers, slachthuizen en leveranciers

NIVO-Finess’ heeft sinds haar ontstaan in 1994, haar partner altijd met grote zorg geselecteerd. We kiezen bewust voor kleinschalige landbouwers, die slechts kleine groepen ganzen tegelijkertijd grootbrengen. Onze boeren kweken nooit meer dan 150 ganzen op hetzelfde moment op, zodat ze de nodige aandacht kunnen besteden aan hun welzijn.

De dieren worden bovendien steeds door dezelfde twee mensen gevoederd. Zij nemen om de beurt het voedingsritueel voor hun rekening.

2. Een leven vol zorg en welzijn voor de dieren

De ganzen die worden gekweekt voor NIVO-Finess’, zijn allemaal vrije uitloopdieren. Ze beschikken allemaal over voldoende kwaliteitsvolle graas- en bewegingsruimte. Ze overnachten in stallen om ze te beschermen tegen roofdieren. En ook bij barre weersomstandigheden worden ze binnen gehouden.

3. Veilige, onschadelijke voedertechnieken en premium voeding

Laat ons eens wat dieper ingaan op het voederen via tubes. Dwangvoeding heeft nooit deel uitgemaakt van onze aanpak. De technieken die worden toegepast in ons kweekproces, ondersteunen het verteringssysteem van de gans zelf. De voeding wordt toegediend via een flexibele tube, die op geen enkele manier schade aanricht. De boeren nemen uitgebreid de tijd voor het voedermoment, om bijkomende stress of ongemakken bij het dier te voorkomen.

4. Een slimme manier van werken

Er zijn verschillende technieken die onze zachte kweekwijze ondersteunen én de kwaliteit van onze producten verhogen. De keuze voor kleinschalige landbouwers en de onschadelijke voedertechnieken, bijvoorbeeld. Maar er zijn nog andere aspecten die het verschil maken – ook al lijken het misschien details. Ze zijn cruciaal in ons streven naar de perfecte, superieure foie gras.

  • De hoeveelheid voeding (de beste maïsvarianten) wordt gradueel verhoogd tijdens het leven van de gans. We beginnen met kleine hoeveelheden, die geschikt zijn voor het dier en zijn verteringssysteem.
  • De ganzen leven continu op volle grond en nooit in voederkooien op werkhoogte. Dat verhoogt het comfort van de boer – niet de kwaliteit van de gans.
  • Het vetmestproces wordt op tijd gestopt. Zo houden we de grootte van de lever beperkt. Dat komt het welzijn van de dieren ten goede, maar ook de kwaliteit van het product.

Wilt u proeven hoe die unieke filosofie leidt tot onweerstaanbare foie gras? Contacteer NIVO-Finess’ vandaag nog!