n ons vorige artikel vertelden we je hoe onze unieke kweekfilosofie ons onderscheidt van de concurrentie.Je leerde onze manier van werken kennen, met een nadruk op zorg en respect voor onze dieren – én voor onze partners en leveranciers.Maar hoe maken we precies het verschil op het vlak van kwaliteit?

De ganzenlever van NIVO-Finess’ wordt geprezen door recensenten, foodies, sterrenchefs en consumenten. Die erkenning is een gevolg van de hoge standaarden die we hanteren in ons productie- en selectieproces. We hebben oog voor zelfs het kleinste detail. Dat is dan ook noodzakelijk om ganzenlever te produceren van uitzonderlijke kwaliteit.

6 manieren: zo garandeert NIVO-Finess’ superieure kwaliteit

1. Het kruisen van de juiste ganzensoorten

Wist je dat de kwaliteit van ganzenlever sterk wordt bepaald door de keuze van de juiste ganzensoort? Als je een topproduct wilt creëren, kan je het selectieproces niet beperken tot slechts één ganzenvariëteit. De ideale kruising van optimale ganzen is cruciaal om een uitmuntend resultaat neer te zetten.

We selecteren de beste mannetjes en vrouwtjes, die we kruisen via kunstmatige inseminatie. Wanneer de jonge vogels dan uit het ei komen zijn dit dieren die maximaal geschikt zijn voor de productie van foie gras.

2. De eerste maanden zijn cruciaal

Na de geboorte worden de ganzen opgekweekt in ruime, luchtige stallen. Daar leven ze op stro, in strikt bewaakte omstandigheden en onder de juiste temperatuur, lichtintensiteit en vochtigheid. Ze krijgen een doordacht en kwaliteitsvol dieet van vers gras, gebroken graan en luzerne te eten. Hun gezondheid en welzijn wordt voortdurend gemonitord, om ze zo te laten uitgroeien tot gelukkige en kwaliteitsvolle dieren.

3. Vrije uitloop, niets anders

Vanaf het moment dat de ganzen groot genoeg zijn, groeien ze op in een vrije uitloopomgeving. Ze vertoeven in weiden die voldoende schaduw bieden in de zomer én beschutting voor koude in de winter. Ze grazen vrij in groene grasvelden en worden bijgevoederd met premium maïssoorten.

4. De menselijke toets

Doorheen het productieproces is de menselijke, ambachtelijke toets essentieel om hoogwaardige kwaliteit te behalen. Of het nu gaat om het zachtaardige voederproces, de persoonlijke opvolging door kleinschalige landbouwers, het monitoren van de lever-evolutie of de manuele controle na het mechanische plukproces. De artisanale, vakkundige menselijke inbreng verzekert uitzonderlijke kwaliteit en laat geen ruimte voor fouten.

De check-up door officiële dierenartsen nadat het dier versneden is, is even belangrijk. De lever wordt manueel gewassen en bijzonder grondig gereinigd door ervaren vakmensen. De selectie van de ganzenlevers is ook een werkje voor doorgewinterde professionals. Niet-conforme levers of ganzenlevers van ondermaatse kwaliteit worden zorgvuldig gedetecteerd en uit het verwerkingsproces gehaald.

5. Een waterdichte koudeketen

Nadat de dieren geslacht en gepluimd werden, worden ze onmiddellijk overgebracht naar een snelkoeler om zo de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Dat proces neemt een nacht in beslag, daarna worden de dieren versneden. Na het reinigen en selecteren van de ganzenlevers, worden ze meteen gekoeld en bewaard op ijs - echter zonder direct contact met het ijs, om waterabsorptie te voorkomen.

Vervolgens worden de ganzenlevers verpakt voor transport – opnieuw op ijs. Timing is bijzonder belangrijk: hoe sneller de ganzenlever bij de klant is, hoe beter. Wanneer de producten arriveren, zorgen we ervoor dat de koudeketen nooit onderbroken wordt. De ganzenlever wordt verwerkt in onze state-of-the-art verwerkingsruimte, volgens de striktste HACCP-regels.

6. De toegevoegde waarde van NIVO-Finess’

Uiteindelijk zijn het vakmanschap en ervaring die de hoogste kwaliteit garanderen. Onze expertise in het vak verzekert onze klanten van ganzenlever van topkwaliteit. Verwerkt op een traditionele manier, met respect voor ambachtelijke methodes.En toch met de meest moderne apparatuur, om zo de hoogste hygiënestandaarden te respecteren.